Du itin stiprūs antioksidantai – ciberžolė ir medus

ciberžolė ir medus

Ciberžolė ir medus, kaip sako, pora kaip tvora. Tai – vieni stipriausių antioksidantų padedančių kovoti su daugybe lėtinių ligų. Be to jie yra ir natūralūs antibiotikai. Tiek ciberžolė, tiek medus, pirmiausia, yra maisto produktai, todėl jų vartojimas neturi šalutinio poveikio, žinoma, vartojant saikingai. Taigi, ką gali šis mišinys?

 

Kam šis mišinys naudingas?

         Medus su ciberžolė gali padėti atitolinti daugelį lėtinių ligų bei pristabdyti jų progresavimą. Taigi, šis mišinys naudingas sergantiems cukriniu diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis, esant kraujotakos sutrikimams, sergant lėtinėms kvėpavimo organų bei virškinimo organų sistemų ligomis, turint endokrininės sistemos sutrikimų ar net reprodukcinių organų susirgimų. Taip pat, kadangi jie yra stiprūs antioksidantai, jie padeda išlaikyti jaunatvišką protą ir kūną: lėtina senėjimo procesus, gali padėti išvengti neurodegeneracinių ligų (Alzhaimerio, Parkinsono ir kt.).

Be lėtinių ligų, medus su ciberžole puikiai „gelbėja“ ir gripo sezono metu ar esant kitiems infekciniams susirgimams, nes turi stiprų antimikrobinį poveikį. medus ciberžolėNors šis mišinys – stiprus natūralus antibiotikas, tačiau jis neturi sintetiniams antibiotikams būdingo neigiamo poveikio žarnyno mikroflorai. Netgi priešingai.Todėl šis mišinys gali būti naudojamas tiek išorinėms, tiek vidinėms žaizdoms (opoms) tam, kad jas dezinfekuotų bei paspartintų regeneracinius procesus. Taip pat šis duetas gali padėti kovoti su kur kas daugiau bakterijų ir virusų, nei tik gripo: esant gastritui, sergant tonzilitu, kitais infekciniais virškinimo organų susirgimais.

 

Kaip vartoti medų su ciberžole?

Nors juos vartoti galima ir atskirai, visgi Ajurvedinėje praktikoje dažniausiai jie vartojami kartu – papildo vienas kito savybes ir yra savotiškas desertas, ypač jei įbersime dar ir imbiero. Ten toks mišinys vadinamas auksiniu medumi ir naudojamas jau kelis tūkstantmečius. Kadangi ciberžolė – daugiausia Indijoje augantis augalas, jos savybės pirmiausia ir buvo pastebėtos ten, o į vakarus šios žinios atgabentos tik suintensyvėjus laivybai.

Namie šį mišinį galime pasigaminti keletui dienų. Tiesiog sumaišome ciberžolės šaknies miltelius su medumi. Kuo tirštesnis medus, tuo daugiau miltelių reikės. Dažniausiai maišoma vienas šaukštas ciberžolės su vienu šauktu medaus. Šį mišinį galime pagardinti ir kitais natūraliais antioksidantais bei dezinfekantais – gvazdikėliais, cinamonu, imbieru, kardamonu ir kt.

Taip paruoštas medus su ciberžole ir kitais pagardais gali būti vartojamas prieš valgį ryte. Jei ištirpinsite šaukštą šio mišinio šiltame vandenyje ar piene – turėsite gardžią arbatą. Arba galite tiesiog lėtai sučiulpti desertinį šaukštą šio gardėsio burnoje.