Kuo ypatingas Lietuviškas grikių medus?
Sodraus skonio, malonios konsistencijos ir įsimenančio kvapo grikių medus – vienas maistingiausių. Iš visų Lietuvoje parduodamo medaus rūšių, būtent šis medus pasižymi didžiausiu antioksidantų bei geležies kiekiu. Dėl šių savybių Lietuviškas grikių medus vertinamas ir užsienio rinkoje. Kadangi iš medaus žmogaus organizmas geba pasisavinti beveik visas vertingąsias medžiagas, šis medus itin rekomenduojamas sergant mažakraujyste, stiprinant nervų sistemą.
Šis medus išgaunamas bičių avilius pastačius šalia grikių laukų. Kuo didesniame šių grūdinių kultūrų laukų plote stovi aviliai – tuo grynesnis medus išgaunamas. Deja, natūraliomis gamtos sąlygmis negalime išgauti medaus, surinkto tik iš tam tikro augalo – juk bitei neįsakysi kurį nektarą rinkti, o kurio ne.
Tikras grikių medus yra itin tamsiai rudas ir turi ryškų poskonį, todėl prie jo reikia priprasti. Dažniausiai jis tampa arba pačiu mėgstamiausiu arba priešingai – pačiu neskaniausiu medumi. Mums jo poskonis šiek tiek panašus į degintą karamelę ar tiesiog saldų desertą.
Šį medų labiausiai rekomenduojame valgyti vieną ar gardinti su juo arbatas. Tiesą sakant, šaukštelis šio medaus šiltame vandenyje pagardintas citrina atstos švelnią vaistažolių arbatą. Jei mėgstate prieskonines latte, gali išbandyti į kavą su pienu įdėti šio medaus – jis suteiks lengvą, žiemišką skonį Jūsų gėrimui. Žiemos atradimams, vietoj cukraus, šį medų galima dėti ir į įvairius kepinius.
Medų rekomenduojame laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Mėgaukitės neįprastu, maloniai karameliniu medaus skoniu ir sodria konsistencija. Dovanokite tiems, kuriems linkite šiltų akimirkų ir geros sveikatos. Vaišinkite svečius, kad sukurtumėte namų jaukumą.
Lai tikras, lietuviškas medus keliauja iš šeimos į šeimą, o jame sudėta šiluma – iš širdies į širdį!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.