Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų, be cukraus, be šokolado, bet labai šokoladinis. Vienas iš mano favoritų 🙂 O geriausia tai, kad užtenka tik mažo gabaliuko, kad būtum laimingas! Šį pyragą gaminome laidoje “Beatos virtuvė”. Įrašą pažiūrėti galite čia. Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų – greitas desertas, kurį aš pagaminu vos per 20 min. Tik jei laukiate svečių nepamirškite, kad pagamintas pyragas stingsta apie 2 val. Na, o dabar pasiraitom rankoves ir kimbam į darbą. 😃
Receptas
Pyragui reikės:
- 2 didelių avokadų arba 3 mažesnių, būtinai labai gerai sunokusių
- 4 v. š. medaus (naudojam liepų medų, nes mažiausiai jaučiamas medaus poskonis, kurį mėgsta ne visi)
- 1 stiklinės datulių
- 5 v. š. kokosų aliejaus
- 1 stiklinės graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų riešutų)
- 100 g tikros kakavos (kuo riebesnės)
- 1 apelsino žievelės
Gaminame:
- Ruošiame pagrindą. Į dubenį dedame datules ir 2 v. š. kokosų aliejaus. Jei jos yra džiovintos, iš vakaro užsimerkiame, kad išbrinktų. Viską smulkintuvo pagalba susmulkiname iki vientisos masės, kuo smulkiau – tuo geriau. Viską susmulkinus ateina laikas berti stiklinę riešutų į datulių ir kokosų aliejaus masę. Kelis gražesnius riešutus pasilikite, jie puikiai tiks pyrago papuošimui. Ir vėl viską smulkintuvo pagalba apsmulkiname 🙂 Rekomenduoju riešutų nemalti iki vientisos masės, palike mažus riešutų gabaliukus, kad valgant jautųsi riešutai 🙂 tada bus skonis nepakartojamas. Viską susmulkinus ateina laikas pagrindą dėti į formelę. Formelės labai didelės nereikia, man puikiai tiko silikoninė kepimo formelė. Į formelės vidų įdedame kepimo popierių ir visą gautą masę labai tolygiai ir standžiai paskirstome formelėje, kad neliktų jokių oro tarpelių.
- Gaminame šokoladinę masę. Į dubenį dedame nuluptus avokadus, 3 v. š. kokosų aliejaus, medų, kakavą ir nutarkuotą apelsino žievelę. Kaip jau tapo tradicija, vėl viską su smulkintuvų susmulkiname iki vientisos masės. Gautą kakavinę masę dedame į formele ant jau paruošto pagrindo ir viską tolygiai paskirstome. Štai ir viskas! Belieka tik mūsų pyragą papuošti!
- Puošdami pyragus nebijokite improvizuoti, naudokite tai, ką turite namie, kaip sako “po ranka”. Man puikiai tiko šviežios avietės, keli riešutai ir šakelė čiobrelių. 🙂 Atrodė nuostabiai! Papuošus dedame pyragą 1 – 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Idealiausia palikti per naktį.