Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų, su medumi

šokoladinis pyragas su Beata

Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų, be cukraus, be šokolado, bet labai šokoladinis. Vienas iš mano favoritų 🙂 O geriausia tai, kad užtenka tik mažo gabaliuko, kad būtum laimingas! Šį pyragą gaminome laidoje “Beatos virtuvė”. Įrašą pažiūrėti galite čia.  Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų –  greitas desertas, kurį aš pagaminu vos per 20 min. Tik jei laukiate svečių nepamirškite, kad pagamintas pyragas stingsta apie 2 val. Na, o dabar pasiraitom rankoves ir kimbam į darbą. 😃

Beatos receptai

Receptas

Pyragui reikės:

 

  • 2 didelių avokadų arba 3 mažesnių, būtinai labai gerai sunokusių
  • 4 v. š. medaus (naudojam liepų medų, nes mažiausiai jaučiamas medaus poskonis, kurį mėgsta ne visi)
  • 1 stiklinės datulių
  • 5 v. š. kokosų aliejaus
  • 1 stiklinės graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų riešutų)
  • 100 g tikros kakavos (kuo riebesnės)
  • 1 apelsino žievelės

 

Gaminame:

  1. Ruošiame pagrindą.  Į dubenį dedame datules ir 2 v. š. kokosų aliejaus. Jei jos yra džiovintos, iš vakaro užsimerkiame, kad išbrinktų.  Viską smulkintuvo pagalba susmulkiname iki vientisos masės, kuo smulkiau – tuo geriau.  Viską susmulkinus ateina laikas berti stiklinę riešutų į datulių ir kokosų aliejaus masę. Kelis gražesnius riešutus pasilikite, jie puikiai tiks pyrago papuošimui. Ir vėl viską smulkintuvo pagalba apsmulkiname 🙂 Rekomenduoju riešutų nemalti iki vientisos masės, palike mažus riešutų gabaliukus, kad valgant jautųsi riešutai 🙂 tada bus skonis nepakartojamas. Viską susmulkinus ateina laikas pagrindą dėti į formelę. Formelės labai didelės nereikia, man puikiai tiko silikoninė kepimo formelė. Į formelės vidų įdedame kepimo popierių ir visą gautą masę labai tolygiai ir standžiai paskirstome formelėje, kad neliktų jokių oro tarpelių.
  2. Gaminame šokoladinę masę.  Į dubenį dedame  nuluptus avokadus, 3 v. š. kokosųNekeptas šokoladinis pyragas be miltų aliejaus, medų, kakavą ir nutarkuotą apelsino žievelę. Kaip jau tapo tradicija, vėl viską su smulkintuvų susmulkiname iki vientisos masės. Gautą kakavinę masę dedame į formele ant jau paruošto pagrindo ir viską tolygiai paskirstome. Štai ir viskas! Belieka tik mūsų pyragą papuošti!
  3. Puošdami pyragus nebijokite improvizuoti, naudokite tai, ką turite namie, kaip sako “po ranka”. Man puikiai tiko šviežios avietės, keli riešutai ir šakelė čiobrelių. 🙂 Atrodė nuostabiai! Papuošus dedame pyragą 1 – 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Idealiausia palikti per naktį.

Skanaus!

Už šį receptą, kurį šiek tiek patobulinome, dėkojame draugams iš MINYKADO 🙂 Originalą peržiūrėti galite čia.   Šis nekeptas šokoladinis pyragas be miltų yra mūsų tikras atradimas ne tik todėl, kad jo nereikia kepti, tačiau ir savo maistingumu. Tokio pyrago gabalėlį gali valgyti tiek veganai, tiek aktyviai sportuojantys. Pyragas be kaltės – tik malonumas… 🤣

Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų