Imbieras su medumi nuo kosulio

Imbieras su medumi nuo kosulio

Ir kas nėra girdėjęs, kad imbieras su medumi  yra puikus pagalbininkas sergant gripu ar peršalimo ligomis? Kiekviena iš jų atskitrai yra puikūs natūralūs vaistai, o kartu sudaro galingą mišinį, padedantį mūsų imuninei sistemai. Tad kuo iš tiesų naudingas imbieras su medumi nuo kosulio?

Kodėl imbieras su medumi toks veiksmingas nuo kosulio?

Ir medus, ir imbieras pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, kuris padeda nuraminti raustančią ir perštinčią gerklę, nes šie du produktai gerina kraujotaką, audinių regeneraciją, maitina ir ramina paviršinius gleivinių sluoksnius. Be to, imbieras padeda atpalaiduoti bronchų spazmus ir sumažina sausą kosulį. Kartu sudėjus visus poveikius, imbieras padeda lengviau atsikosėti, jei turima gleivių ir nuraminti sausą kosulį.

Imbieras kartu su medumi yra stiprūs antioksidantai, padedantys kovoti ne tik su laisvaisiais radikalais, tačiau ir trumpalaikių kvėpavimo takų negalavimų sukeltomis pasekmėmis. Maža to, imbieras, kaip ir medus, turi stiprų antimikrobinį poveikį įrodytą moksliniais tyrimais, kurių metu jis sugebėjo sunaikinti net kelių rūšių bakterijas. Tam, kad imbieras su medumi nuo kosulio ar peršalimo būtų pats veiksmingiausias rekomenduojama vartoti žalią imbierą (žalias turi daugiau antioksidantų), o medų dėti į arbatą tik tada, kai ruošitės ją gerti.

Imbiero su medumi receptai

Imbieras su medumi nuo kosulio gali būti vartojamas net keliais skirtingais būdais pasirenkant Jums skaniausią ar patogiausią. Pateikiame keletą populiarių liaudies receptų:

  1. Džiovintas imbieras su medumi. Imbiero milteliai sumaišyti su paprastu medumi gali būti ne tik vaistas, tačiau ir visai neblogas skanėstas. Ypač, jei mėgstate valgyti aštriau. Tiesiog įdėkite medaus ir malto imbiero į indą ir labai gerai viską išmaišykite. Mažas kąsnelis šio „dinamito“ puikiai tiks perštinčiai gerklei nuraminti, o įdėjus šio mišinio į pašildytą pieną galėsite mėgautis namine „spicy latte“. Be to, tokį mišinį galite sandariai laikyti beveik neribotą laiką.
  2. Tarkuotas imbieras su medumi. Šviežiai tarkuota imbiero šaknis – nepakeičiamas pagalbininkas kovai su kvėpavimo takų negalavimais. Sutarkuokite imbierą smulkia burokine tarka ir sumaišykite jį su medumi. Vartokite išsiskyrusias sultis, o taip pat ir „meduotas“ imbiero drožles vos pajausite pirmuosius peršalimo požymius ar esant sausam bei šlapiam kosuliui.
  3. Imbiero arbata. Imbiero arbatą geriausia ruošti iš šviežaus kuo skulkiau tarkuoto imbiero. Užpilkite mažąjį šaukštelį imbiero puodeliu karšto (bet ne verdančio) vandens, o prieš pat gerdami pasaldinkite medumi.

Kad ir kokie geri pagalbininkai imbieras su medumi nuo kosiulio bebūtų, nepamirškite, jog svarbiausia laiku užkirsti kelią ligai progresuoti? O imbiero arbatos atsigerti galite tiesiog dėl to, kad ji labai gardi ir puikiai sušildanti vėsiais vakarais ?

 

Mūsų medaus arbatos – Jūsų šiltoms akimirkoms

 

Medaus skanėstai

Medus su imbieru ir citrina

2.205.50

Medaus skanėstai

Medus su pipirmėte

2.205.40

Medaus skanėstai

Medus su spanguolėmis

2.205.60

Medaus skanėstai

Medus su šaltalankiais

2.205.60

Medaus skanėstai

Medus su avietėmis

2.205.30
2.405.70
2.305.50

Medaus skanėstai

Medus su svarainiais

2.205.50

Medaus skanėstai

Medus su šermukšniais

2.205.50

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.