Naujienos, Apie medų

Kava su medumi: naujas skonis ir sveikatą stiprinantis įprotis

kava su medumi

Dažnai girdime klausimą, – ar galima gerti kavą su medumi? Iš pradžių tai skambėjo keistai (įpročio galia), bet smalsumas privertė pasidomėti? Netrukome išsiaiškinti, kad ne tik, kad galima, bet net reikia! Įdomu tai, kad kavos ir medaus derinys yra pripažintas naudingu ir net gydančiu. Ne be reikalo sakoma, – viskas kas nauja, yra užmiršta sena. Dar XVI amžiuje Anglijoje jis buvo rekomenduojamas ir vaikams, ir suaugusiesiems kaip vaistas nuo peršalimo.

Šiandien tiek daug žmonių neįsivaizduoja savo dienos pradžios be puodelio aromatingos stiprios kavos. Ši tradicija – šventas reikalas, tik būtina ją padaryti kiek įmanoma sveikesne, todėl pakeiskite cukrų natūraliu bičių medumi! Nuo to jūsų mėgstamos kavos skonis taps dar ryškesnis ir įdomesnis, o vietoje papildomų kalorijų organizmui duos tik naudos. Tik įsidėmėkite dvi sąlygas: įsigykite natūralų, geros kokybės medų ir, jei jums rūpi naudingos medaus savybės, nedėkite jo į karštą kavą, palaukite, kol ji praauš.

„Brolių medaus“ asortimentas ypač gausus. Pas mus rasite liepų (vasaros žiedų), grikių, lipčiaus (miško, rudens žiedų) ir pavasarinio (šviežio) medaus. Mūsų medus yra „gyvas medus“, nes nėra kaitintas ar kitaip perdirbtas. Meduje yra enzimų, vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų, padedančių įveikti daugumą ligų. Dar – jis laimingas ir tai yra lengvai įsisavinama. Išgėrę puodelį kavos su „Brolių medumi“, iš karto tapsite laimingesni!

Kodėl verta cukrų keisti medumi? Sakoma, kad medus – pačios gamtos sukurtas maistingas ir mūsų organizmui labai naudingas produktas. Jame daug vertingų medžiagų: geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio, fosforo, sieros, jodo. Taip pat daug vitaminų B1, C, PP. O vitamino B2 meduje yra 16 kartų daugiau nei obuoliuose. Meduje esantys angliavandeniai, patekę į žmogaus organizmo audinius, tampa pagrindiniu energijos šaltiniu, (kūno linijų puoselėtojos, sukluskite) o ne riebalais.

Kava su medumi

Tai štai, kava su medumi pasižymi šiomis naudingomis savybėmis: pagreitina medžiagų apykaitą, puikiai tonizuoja, daro teigiamą poveikį žmogaus psichikai, padidina aktyvumą ir darbingumą, ypač jei mėgstate stiprią kavą. O ar kada bandėte kavą su medumi paskaninti plonyčiu citrinos griežinėliu (šalina laisvuosius radikalus, skaido cholesterolį) arba cinamonu? Įberkite jo daugiau, neapsirinksite – mažina potraukį saldumynams.

Kam medumi saldinta kava yra nerekomenduojama? Ypatingai atsargiai kavą su medumi turėtų gerti nėščios moterys ir žindančios mamytės. Visiškai kavos su natūraliu medumi vartojimo turėtų atsisakyti žmonės, kenčiantys nuo hipertenzijos ir alerginių reakcijų į bitininkystės produktus. Jei žmogus serga cukriniu diabetu, taip pat leistina gerti tik gavus specialisto leidimą. Bendra rekomendacija visiems – per dieną nenaudokite daugiau kaip 2 desertinius šaukštus medaus.Tiesa, nepraslydo pro akis ir vienas pikantiškas kavos su medumi panaudojimo būdas – kūno šveitimas. Natūralaus medaus ir kavos kūno šveitimas – tobula procedūra žmonėms, kurie rūpinasi savo oda ir dievina kavos skleidžiamą aromatą. Jau labai seniai yra kalbama ne tik apie natūralaus medaus gydomąsias savybes, pastebėta, kad jis naudingas ir odos grožiui.

Medus maitina, gaivina ir stangrina nuvargusią odą, o kava sustiprina medaus naudą, nušveičia negyvas odos ląsteles, susikaupusius nešvarumus ir pamaitina odą. Oda tampa švelni ir elastinga. Kūno šveitimas su natūraliu medumi ir kava gerina odos būklę, oda tampa skaisti ir įgauna natūralų atspalvį. Procedūrą rekomenduojame atlikti vieną kartą į savaitę.

„Brolių medus“ – sveiki produktai Jūsų kasdieniams įpročiams!

2 thoughts on “Kava su medumi: naujas skonis ir sveikatą stiprinantis įprotis

  1. Daiva Patumsiene parašė:

    dekoju, kai ka naudingo suzinojau

  2. Broliumedus parašė:

    Smagu girdėti! 🙂

Parašykite komentarą